Helsingin kahviloiden parhaat klassikot


Helsinki on täynnä kahviloita, joilla on pitkä historia. Kahvilakulttuuri kukoisti 1900-luvun alkupuolella, kun varakkaat helsinkiläiset joivat, söivät ja iloitsivat vasta avatuissa kahviloissa. Yhä edelleen helsinkiläiset rakastavat klassikkokahviloita. Monelle sukupolvelle Helsingin klassikkokahvilat ovat muistorikkaita paikkoja, joissa on vietetty aikaa rakkaan lähipiirin kesken. Kahvin ystävien kannattaa pitää mielessä, että kahvin hinta on maan kallein Helsingissä. Korkea hinta ei kuitenkaan estä suomalaista kahvikansaa vierailemasta todellisiksi klassikoiksi muodostuneissa kahviloissa. Olemme valinneet meidän suosikkimme Helsingin kahviloiden klassikoista.

Cafe Ekberg

Cafe Ekberg on Bulevardilla sijaitseva perinteinen kahvilla. Se on yksi Helsingin kaikista tunnetuimmista kahviloista. Kahvilaan on myös yhdistetty leipomo, konditoria sekä myymälä. Viikonloppuna kahvila on erityisen suosittu brunssipaikka. Erityistä kiitosta Ekberg ansaitsee hyvästä asiakaspalvelusta ja pöytiin tarjoilusta.

Cafe Engel

Cafe Engelillä on maine yhtenä Helsingin hienostuneimmista kahviloista. Sisustuksessa näkyy edelleen vanhan ajan tunnelma, asiakaspalvelu on ammattitaitoista ja tarjoiltavat ruoat ja juomat todella laadukkaita. Laadusta joutuu maksamaan vähän enemmän kuin muissa Helsingin kahviloissa, mutta paikka on siitä huolimatta vierailemisen arvoinen.

Hallikahvilat

Hakaniemen hallin hallikahvilat tarjoilevat erikoiskahveja, suolaista ja makeaa pikkupurtavaa sekä teetä nostalgisen kauppahallin toisessa kerroksessa. Torimainen tunnelma on sympaattinen ja paikan kanta-asiakkaina on helsinkiläismummojen lisäksi myös itse tasavallan presidentti.

Kauppatorin torikahvila

Kauppatorin torikahvila avattiin jo vuonna 1956. Avaamisestaan saakka se on ollut monien helsinkiläisten suosikki. Upea merimaisema, aito pannukahvi ja tuoreet munkit houkuttelevat palaamaan Kauppatorille kerta toisensa jälkeen. Kuumina kesäpäivinä se on Helsingin paras paikka kahvitteluun.

Cafe Esplanadi

Cafe Esplanadi tarjoilee omassa leipomossa valmistetut isot uunituoreet korvapuustit. Tyyliltään se muistuttaa Keski-Euroopan vanhanaikaisia kahviloita. Suuren suosionsa vuoksi paikkaa ei voi kuvailla rauhalliseksi, koska se on täynnä lähes aina. Tämä kahvila on korvapuustien ystäville ihana kahvila, jossa pulla on aina uunituoretta.

Cafe Ursula

Kaivopuistossa sijaitseva Cafe Ursula sulattaa asiakkaidensa sydämet. Sen sijainti meren rannassa tekee siitä yhden Helsingin kauneimmista kahviloista. Cafe Ursula perustettiin vuonna 1952 ja se onkin jo vuosikymmenien ajan tarjonnut sekä suomalaisille että ulkomaisille turisteille tuoretta ruokaa ja laadukasta kahvia, jotka on tehty erinomaisista raaka-aineista.