Cafe Engel havisee pitkää historiaa


Tyylikäs Cafe Engel sijaitsee Senaatintorin vieressä yhdessä Helsingin vanhimmista kivitaloista. Puitteet kahvitteluun ovat siellä siis erinomaiset. Engelin kahvia on ollut hörppimässä moni kirjailija, poliitikko ja muu julkisuuden henkilö.

Cafe Engelin tunnelma on hienostunut, ja tuotteet tarjoillaan asiakkaille suoraan pöytiin. Erityistä kiitosta sisustuksessa voi antaa upeasta kahvivitriinistä, jonne tarjoiltavat on asetettu kauniisti ja harkitusti. Hyvä maku, ja tarkkaan harkitut yksityiskohdat näkyvät muuallakin kahvilan sisustuksessa. Tummat puupöydät, kultakarmit ja kermanvaaleat seinät luovat täydelliset puitteet luksuskahvitteluun, ja asiakas voi helposti kuvitella olevansa jossakin päin Keski-Eurooppaa.

Valtaosa Cafe Engelin asiakkaista on pääkaupunkiseudulta, vaikka se sijaintinsa puolesta voisi olla tupaten täynnä turisteja. Ulkomaalaiset matkaajat eivät kuitenkaan ole löytäneet Engeliä, mikä tekee siitä aidosti helsinkiläisen kahvilan. Cafe Engelin sisään kätkeytyy kaunis pala Helsingin ja helsinkiläisten historiaa. Se on toiminut kantapaikkana kulttuurielämän ja politiikan vaikuttajille. Monet ihmissuhteet ovat saaneet alkunsa Cafe Engelissä, sillä toimiihan kahvila romanttisten ensitreffien paikkana loistavasti. Se on toiminut myös monien sukujuhlien pitopaikkana. Onkin selvää, että monen helsinkiläisen tunneside kahvilaan on vahva.

Arkiaamuina Cafe Engel on täyttyy aamiaista syövistä asiakkaista. Kahvilan aamianen onkin yksi Helsingin tunnetuimmista aamiaisista, sillä ovathan brunssit ja aamiastapaamiset kaveriporukan kesken vakiintuneet osaksi monen helsinkiläisen elämää. Engelin tuhdille aamiaiselle saapuu kaiken ikäisiä ihmisiä, jotka haluavat lisätä arkeensa hieman luksusta. Ikkunapöydät ovat usein tupaten täynnä, mutta suosiostaan huolimatta Engelin tunnelma on lähes aina rauhallinen. Mukavuudenhaluisille ja rauhallista tunnelmaa etsiville Engel sopiikin loistavasti.

Laadukasta aamiaista tarjoillaan arkipäivinä sekä viikonloppuisin lähes koko päivän. Aamiaisannokset on jaoteltu sisältämiensä tuotteiden mukaan. Näin jokainen asiakas voi valita juuri itselleen parhaiten sopivan aamiaislautasen. Kahvilatuotteisiin kuuluvat suodatinkahvi, erilaiset teet sekä kaakao. Erilaisia kausittain vaihtuvia sesonkituotteita on myös tarjolla. Kahvi on erittäin laadukasta. Kahvivitriinistä voi valita itselleen mieluista makeaa syötävää, ja etenkin Engelin kakkupalat ovat mitä herkullisimpia. Cafe Engel on eittämättä hintava kahvila, mutta pienestä luksuksesta maksaa mielellään enemmän.

Kesäiltoihin Cafe Engel tuo myös luksusta avaamalla helsinkiläisten iloksi kauniin ulkoilmaelokuvateatterin. Idyllisessä ympäristössä on mukava nauttia lämpimistä kesäilloista rakkaiden ja läheisten kanssa.