Cafe Ursula


Helsingin kahviloiden klassikko Cafe Ursula sijaitsee upealla paikalla Kaivopuistossa aivan meren äärellä. Koska kuppi kuumaa kahvia maistuu aina paremmalta raikkaassa ulkoilmassa, ei arempaa paikkaa mukavalle kahvihetkelle voisi olla tarjolla. Luonnon läheisyys tekee Cafe Ursulan tunnelmasta rauhallisen, ja se toimiikin hyvänä levähdyspaikkaan kaikille heille, joita Helsingin keskustan hälinä häiritsee.

Cafe Ursula perustettiin jo vuonna 1952 Helsingin Olympialaisten aikaan naistiimin voimin. Siitä on tullut yksi Kaisaniemen tunnetuimmista paikoista, jossa viihtyvät niin paikalliset, ulkopaikkakuntalaiset kuin turistitkin. Suurelle terassille on mukava istahtaa kahville ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Vaikka päivä olisikin sateinen, kahvilan sisätiloissa on myös merellinen tunnelma, koska suurista ikkunoista avautuu suora näkymä merelle.

Cafe Ursulassa tarjoiltu ruoka ja juomat ovat laadukkaita. Kahvila panostaa luomu- ja lähiruokaan sekä ruoan eettisyyteen, mikä on todella positiivinen asia. Asiakaskunta koostuukin ihmisistä, jotka välittävät siitä, mistä heidän ruokansa tulee. Lähiruoka on todellista nykyajan luksusta, sillä se ei kuormita ympäristöä, se on todella puhdasta ja se on kaikista tuoreinta tarjolla olevaa ruokaa. Kasvissyöjille ja vegaaneille tarjolla on vain vähän ruokavalioon sopivia tuotteita, mikä on pieni miinus, sillä todella suuri osa lähi- ja luomuruoasta pitävistä tiedostavista asiakkaista syö kasvisruokaa. Lounasaikaan kasvisyöjiäkin on tosin muistettu isolla salaattipöydällä.

Kahvilan perustaneet naiset halusivat olla mukana hyväntekeväisyystoiminnassa. Tästä syystä Cafe Ursula antaa osan tuotostaan hyväntekeväisyyteen. Myynnistä saadut tuotot menevät apua tarvitseville ihmisille.

Luonnon läheisyys tuo oman luksuksensa Cafe Ursulassa vierailuun. Kahvilasta avautuva maisema on kuin suoraan maalauksesta. Siellä on kiva nauttia aamiaisesta, joka viikonloppuisin koostuu noutopöydässä tarjoilluista ruoista ja juomista ja arkipäivisin erillisestä meriaamiaisesta. Molemmilla aamiaisilla on tarjolla niin kylmiä kuin lämpimiäkin herkkuja.

Asiakaspalvelu on Cafe Ursulassa ripeää ja hyväntuulista. Vaikka kahvila on suosittu, tunnelma ei ole kireä eikä tarjoilijoiden kiire paista läpi heidän asiakaspalvelustaan.

Monille helsinkiläisille Cafe Ursula on takuuvarma valinta keskustan tuntumassa liikkuessa. Kesällä kahvila täyttyy vierailijoista, jotka ovat pysähtyneet kahville rantakävelylenkin lomassa. Hetkessä nautitut pullakahvit antavat lisää puhtia lenkkeilijöille ja keskustan hälinässä shoppaileville turisteille.