Ranskalaiset kahvilat Helsingissä


Aidon tuntuista ranskalaista kahvilatunnelmaa löytyy hiukan yllättäen myös Helsingistä. Ranskalisen kahvilakulttuurin ystäville Helsinki tarjoilee pariisilaishenkisiä kulmakuppiloita sekä aitoja ranskalaisia herkkuja myyviä kahvila-leipomoita. Löytyypä Helsingistä myös monta hyvää bistroa, joissa tunnelma on kuin aidon ranskalaiskylän bistrossa. Olemme listanneet Helsingin 5 parasta ranskalaistyylistä kahvilaa, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Töölössä sijaitseva Tin Tin Tango näyttää aivan pariisilaiselta vanhan ajan pikkukahvilalta. Kahvila on ihanan vanhanaikainen ja seinille ripustetut Tintin taulut tuovat veikeän lisän sisustukseen. Tin Tin Tango tarjoilee aamiaista koko päivän. Ruokalista on laaja ja aamiaisen lisäksi tarjolla on lounasta, herkullisia kakkupaloja, salaatteja ja smoothieita. Erityistä kiitosta saavat maukkaat raakakakut, joiden tekemiseen on selkeästi nähty vaivaa. Kahvila on hiukan ahtaan tuntuinen, sillä pöydät on aseteltu pariisilaiseen tyyliin lähes toisiinsa kiinni. Silti tunnelma ei ole kireä, vaan kaikilla näyttää olevan mukavaa.

Cafe Apéro on viihtyisä ranskalainen ravintola Helsingin keskustassa. Tarjolla on todella monipuolinen viinilista ja useita eri oluita. Kokit tekevät maukkaita suolaisia piirakoita päivittäin. Pieni paikka on sympaattinen ja tunnelmaltaan autenttinen. Ruokalistalla on rehellistä ranskalaista ruokaa: etanoita, juustoja, quicheitä ja paahtovanukasta. Monen mielestä Cafe Apéro on Helsingin paras ranskalainen ravintola. Hevoskärryt ovat myös tuttu näky Cafe Apéron edustalla.

Fleuriste on trendikkäässä Punavuoressa sijaitseva ranskalaistyylinen kahvila, josta saa myös kotimaisia herkkuja. Sisustus muistuttaa pariisilaista pikkukahvilaa, mutta tarjolla olevat korvapuustit kertovat, että kotimaassa edelleen ollaan. Kahvila järjestää erilaisia kursseja ja teemailtoja kulttuurin ystäville. Viikonloppuisin tarjolla on herkullinen brunssi, joka vetää kahvilan täyteen asiakkaita.

Frans & Amélie on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ranskalainen bistro, joka tarjoilee sesonkiruokia sekä ranskalaiselle keittiölle tyypillisiä lihasta ja kalasta valmistettuja ruokia. Tarjolla on myös etanoita valkosipulivoilla, burgundinpataa ja tuoreita ranskalaisia patonkeja. Koska kyse on ketjubistrosta, ei tunnelma ole täysin autenttinen.

Lumière on ranskalainen helmi keskellä Helsinkiä. Brasserian, viinibaarin, ravintolan ja kahvilan sekoitus tarjoaa autenttista ranskalaista ruokaa sekä mukavan kahvihetken aivan keskustan vilinässä. Täältä saa myös paljon ranskalaisia viinejä ja juustoja maisteltaviksi. Paikka on hurmaava ja asiakaspalvelun taso on todella hyvä.