Sopivatko kahvilat ja korttipelit yhteen?

Sopivatko kahvilat ja korttipelit yhteen?

Kahvilakulttuuri on pysyvä trendi ympäri maailmaa. Me kaikki tunnemme kahvilat loistavana paikkana hengailla ystävien kanssa, juoda kuppi kahvia tai teetä ja vain rentoutua. Mutta tiesitkö, että kahvilat ovat myös loistava paikka pelata korttipelejä? Yleensä niitä pelataan kotona tai mökillä, baareissa tai kasinoilla, mutta kahvila on pelaamista varten aivan yhtä hyvä sijainti. Tutustutamme sinut seuraavassa kirjoituksessa tähän konseptiin.

Kysykää kortinpeluuseen aina lupa

Tärkeintä ennen kortinpelaamista missä tahansa kahvilassa on kysyä ensin lupa henkilökunnalta. Kahden hengen kesken pelattava mustamaija ei ole mitään sääntöjä vastaan, mutta isommalla porukalla pelattavat ja enemmän tilaa vievät pelit kuten baccarat on syytä varmistaa etukäteen. Varmista että henkilökunta tietää, minkälaista peliä aiotte pelata, kuinka monta ihmistä tulee mukaan ja kuinka paljon pöytätilaa peli vie. Näin henkilökunta voi varmistaa, ettei ryhmäsi vie liikaa tilaa tai häiritse muita asiakkaita. On myös tärkeää ilmoittaa pelaatteko rahasta vai ette, sillä rahapelaaminen voi olla joidenkin kahviloiden sääntöjen vastaista.

Ostakaa kahvilan tuotteita

Kahvilassa oleskellessa tulisi aina ostaa jotakin. Tilat eivät ole kenenkään käytettävissä ilmaiseksi. Kahvila ei voi tehdä toiminnallaan voittoa, jos se sallii ihmisten vain istua ostamatta mitään. He nimittäin vievät paikat niiltä, jotka haluaisivat aidosti käyttää kahvilan palveluita.

Olipa kyseessä sitten kahvi, voileipä tai pala kakkua – kahvilasta ostaminen osoittaa, että kunnioitat kahvilan tiloja ja arvostat heidän vieraanvaraisuuttaan. Lisäksi se auttaa pitämään kahvilan toiminnassa! Muistathan, että omia eväitä ei saa kahvilaan tuoda.

Älkää jääkö koko päiväksi

On aina hyvä käytäntö rajoittaa kahvilassa vietettyä aikaa – varsinkin, jos siellä on paljon muita asiakkaita. Suositeltava enimmäisaika kahvilassa on 1-2 tuntia – tämä voi tosin vaihdella kahvilasta ja tilanteesta riippuen. Tarkoitus ei kuitenkaan ole yhdellä ostolla varata kokonaista pöytää päivän ajaksi! Henkilökunnalta voi tiedustella, mikä aika on heidän puolestaan sopiva. Aikaa voi tietysti jatkaa sillä, että kaikki pelaajat ostavat vaikka toiset kupilliset kahvia.

Muistakaa siivota jälkenne

Varmistakaa pelin päätteeksi, ettei sen jäljiltä ole jäänyt pöytään mitään ylimääräistä roskaa. Jos kahvilassa on paikka astioiden palauttamiselle, palauttakaa ne. Muussa tapauksessa jättäkää astiat pöytään. Kerätkää roskat roskakoriin ja lähtiessänne kiittäkää henkilökuntaa. Jos kokemus oli miellyttävä, vinkatkaa kahvilaa kavereille ja antakaa netissä hyvä arvostelu. Tämä on varsinkin pienelle yritykselle paras mahdollinen kiitos.

Kahvilassa on korttipelaamiseen sopiva tunnelma

Korttipelit ja kahvilat sopivat yhteen kuin leipä ja voi; tarvitaan vain hieman huomaavaisuutta. Olkaa kunnioittavia kahvilan tilojen ja sääntöjen suhteen sekä muita asiakkaita kohtaan ja pyytäkää mielellään lupa henkilökunnalta kortin pelaamiseen. Muistakaa aina ostaa jotakin ja älkää varatko pöytää koko päiväksi. Toimimalla näiden ohjeiden mukaan varmistat, että teidät otetaan kahvilassa jatkossakin mielellään vastaan.